Tom Eskes
Letselschade Advocaat

Tom Eskes studeerde rechten aan de Katholieke Universiteit te Nijmegen. Hij studeerde af in 1996 in de vakken Gezondheidsrecht, Verzekeringsrecht en Rechtssociologie.

Startte zijn advocatenloopbaan in Dordrecht. Na het behalen van de Grotius Opleiding Letselschade werd Tom Eskes toegelaten tot de LSA, de ASP en PEOPIL.

In juli 2016 heeft Tom Eskes de opleiding tot skileraar behaald in Oostenrijk. Daarnaast is hij al vele jaren actief beoefenaar van de Japanse zelfverdedigingsport Jiu Jitsu.

Cliënten waarderen Tom Eskes om zijn deskundige en persoonlijke manier van werken.

Dansen

Sinds januari 2019 zijn Tom en Tamara gestart met Stijldansen. Eerst een paar lessen per week, maar dat werden er al snel meer. Sinds hun toetreden tot Dansschool Wesseling (december 2019) meerdere keren per week, met als doel om uiteindelijk wedstrijden te gaan dansen. Op 19 september 2021 behaalden Tom en Tamara de eerste plaats in de Grote Prijs van Twente bij de Senioren Startklasse.

Ook in de daarop volgende Senioren B-klasse behaalde zij vele prijzen, waaronder de 1ste prijs op het Nederlands Kampioenschap 2023. Met ingang van februari 2024 zijn Tom en Tamara toegetreden tot de Senioren 3A klasse en dansen zij ook in het buitenland wedstrijden.

Jiujitsu

Al op jonge leeftijd, 13 jaar, begon Tom met de zelfverdedigingssport Jiujitsu. Op 18 jarige leeftijd slaagde hij voor zijn bruine band (5de Kyu) examen en is sindsdien nog steeds in de Dojo te vinden, met als doel om uiteindelijk de eerste Dan graad (zwarte band) te behalen.

naast de advocatuur...

Een leven op de piste

Naast een leven als advocaat, is Tom ook veelvuldig te vinden op de skipistes in Oostenrijk.

Naast dat hij er regelmatig op skivakantie gaat, met zijn gezin, is hij daar ook eens in de zoveel tijd hard aan het werk. Niet als advocaat, maar als skileraar.

Tom Eskes heeft in 2016 samen met zijn dochter Amke de skileraren opleiding gedaan. Een pittige opleiding met als voertaal Duits.

“I wanted to write to pass on our thanks for the most fantastic week we’ve just spent with your instructor Tom Eskes. We would never have managed to progress as we have this week without his knowledge, patience and professionalism. We are a family of 4 with 2 boys aged 16 &12 & myself 50 & my wife 48, the boys never having skied before and my wife & I having skied 20 years ago but being of different abilities. We’ve wanted to take the children skiing for many years but were unsure how well we’d get on all being of differing standards. Without Toms thoughtfulness, patience and understanding it wouldn’t have been such a success. We all really enjoyed his company, sense of humour and generosity, the best tutor we could have been given. A real gentleman & a really nice man.”
Maandag 26 februari 2018
"I had a private lesson from Tom Eskes. It was a lesson of 2 hours. During that 2 hours I learned more than during the 5-day course from Richie. I did not like the group lesson at all. I did not learn much. The group was too big. What you should learn in the beginning is how to stop butt hat I learned only after 3 days. I felt not at ease. My husband arranged that I could get a ski lesson from Tom. He is a topper. I learn a lot about the technique off skiing and how to balance. He is a topper. Through him I learned how to ski. Next year I will not take a group lesson any more. That was throwing my money away. Then I would prefer a lesson from Tom.”
Donderdag 2 maart 2017
Lees meer

Beëdigd tot advocaat

De advocatuur in

Tamara werkt al vele jaren bij haar man Tom Eskes in de praktijk. Zij heeft dus heel veel ervaring met het behandelen van letselschades.

Daarnaast heeft Tamara haar bacheloropleiding afgerond aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en haar Masteropleiding aan de Katholieke Universiteit te Tilburg.

Op 3 juli 2020 heeft ze haar masterscriptie met een 8 afgerond, met als titel Het smartengeld in historisch perspectief bezien.

Op vrijdag 15 juli 2022 is Tamara officieel beëdigd tot advocaat. Ze is hiermee haar 3 jarige advocatenopleiding begonnen bij de Rotterdamse Orde van Advocaten. Met haar jaren lange ervaring in de letselschade advocatuur zal zij zich kunnen ontwikkelen tot een volwaardig letselschadeadvocaat.

Violiste

Tamara is opgegroeid in een muzikale familie. Haar beide ouders waren pianodocent, haar broer pianist en haar zus zangeres. Tamara koos echter voor de viool en studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem.

Sinds haar afstuderen heeft Tamara gemusiceerd in binnen en buitenland en maakte zij daarbij deel uit van het Rotterdams Kamerorkest. Bij het Dordts Kamerorkest was zij concertmeester.

Sinds Tamara als jurist werkzaam is bij Advocatenkantoor Eskes, is het vioolspelen een beetje op de achtergrond geraakt.

oud medisch adviseur

Carrière

Tom Eskes senior studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit te Nijmegen. Na zijn diploma-uitreiking werd hij klinisch en wetenschappelijk getraind in Verloskunde en Gynaecologie onder leiding van prof. Stolte.

In 1961 trad Tom Eskes toe tot het team van prof. Hendricks in Cleveland, Ohio, USA, als onderzoeker.

Tijdens zijn terugkeer naar Nederland schreef hij zijn PhD genaamd ‘Human intrauterine pressure before, during and after parturition’.

Eenmaal aangekomen in Nederland werd hij benoemd tot voorzitter van de afdeling Verloskunde en Gynaecologie van het Sint-Lukas ziekenhuis te Amsterdam. Daarnaast was hij als universitair hoofddocent werkzaam aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

In 1972 is hij benoemd tot professor in Verloskunde en Gynaecologie aan het Radboud UMC.

In die hoedanigheid publiceerde hij meer dan 500 werken en werd hij door velen bewonderd. Tom Eskes senior werd daarmee de meest bekroonde Nederlandse vrouwenarts ooit.

Familie

Tom Eskes senior is na zijn pensionering samen gaan werken met zijn jongste zoon. Hij werkte toen als medisch adviseur bij Quist & Eskes advocaten. Het kantoor van zijn zoon Tom Eskes, die inmiddels een gespecialiseerd letselschadeadvocaat was geworden in Dordrecht.

Met zijn grote expertise op het gebied van geboorteletsels waren hij en zijn zoon een effectief duo. Helaas kwam vanwege zijn overlijden in 2011 een einde aan deze samenwerking.

van stage naar fulltime baan

Een leven op de piste

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Dansen

Sinds januari 2019 zijn Tom en Tamara gestart met Stijldansen. Eerst een paar lessen per week, maar dat werden er al snel meer. Sinds hun toetreden tot Dansschool Wesseling (december 2019) meerdere keren per week, met als doel om uiteindelijk wedstrijden te gaan dansen.

Op 21 mei 2022 behaalden Tom en Tamara de eerste plaats tijdens het Nederlands Kampioenschap 2022 te Steenwijk in de Senioren Startklasse.

Ook in de daarop volgende Senioren B-klasse behaalde zij vele prijzen, waaronder de 1ste prijs op het Nederlands Kampioenschap 2023. Met ingang van februari 2024 zijn Tom en Tamara toegetreden tot de Senioren 3A klasse en dansen zij ook in het buitenland wedstrijden.

Publicaties

14 maart 2017
AD Tom Eskes als skileraar
Skileraar en advocaat zijn, tegelijkertijd?! Ook het AD stelt daar een paar vragen over.
Lees hier
1 mei 2017
Tom skileraar letselschade news
Vanwege de ongebruikelijke combinatie van advocaat en skileraar, is Tom Eskes in 2017 gevraagd voor een interview met het bekende blad "Letselschade News".
Lees hier
1 februari 2016
Kritiek op verkorte motivering hof van discipline
Het Hof van Discipline doet 14 procent van de zaken af met een verkorte motivering, en handelt zo in strijd met een fundamenteel rechtsbeginsel.
Lees hier